Secretele mentalității ANTREPRENORULUI

SA 2.5 – Aprilie 2021, MIHALACHE Roxana, UNGUREANU George

Ne naștem cu daruri și talente unice. Toți avem ceva special pe care îl putem împărtăși lumii, dar de multe ori ceea ce ne inhibă măreția este să nu avem mentalitatea adecvată pentru a realiza ceea ce dorim. Mintea noastră este cea care determină gândirea noastră, iar gândirea noastră determină acțiunile pe care le întreprindem. Acțiunile pe care le întreprindem ne deblochează adevărata noastră Măreție și mentalitatea noastră este precursorul acțiunilor pe care le întreprindem.

Principiul Pareto sau Regula 80/20

20% din orice activitate va produce 80% din rezultate

Anthony Robbins: „80 la sută din succes se datorează psihologiei – mentalitate – și doar 20 la sută se datorează strategiei – pașii specifici necesari pentru a obține un rezultat.”

Deci, ce înseamnă exact acest lucru pentru antreprenori?

 • un antreprenor care dorește să îmbunătățească sau să asigure succesul eforturilor sale, se gândește mai întâi să învețe să scrie un plan de afaceri, să creeze un produs nou, să stabilească sau să îmbunătățească sistemele de vânzare, să construiască o platformă de marketing, să creeze un bilanț etc. pe.
 • Principiul Pareto sugerează că acestea formează doar 20% din ceea ce este necesar pentru a obține rezultate, fără celelalte 80% – mentalitate, strategia va fi foarte limitată.

Pentru a avea o afacere de succes, aveți nevoie de mai mult decât un public, o gamă de produse scalabilă, o ofertă comercializabilă și un plan; aveți nevoie de mentalitatea antreprenorială potrivită pentru a vedea oportunități, creativitate, inovație, inteligență emoțională și disponibilitatea și persistența de a transforma ideile din capul dvs. în realitate fizică.

„Mintea este un lucru puternic. Vă poate duce prin pereți, Denis Avey, Omul care a intrat în Auschwitz: O adevărată poveste a celui de-al doilea război mondial

Ce este o „mentalitate antreprenorială”?

 • Convingeri – Antreprenorii de succes cred în capacitatea lor de a reuși. Ei cred în ei înșiși, în afacerile lor și în produsele sau serviciile lor. Mai presus de toate, ei înțeleg puterea credințelor de a determina ce vor sau nu vor face, ce vor observa sau nu, și acțiunile pe care le vor sau nu vor întreprinde.
 • Atitudini Antreprenoriatul necesită trăsături emoționale și mentale specifice care pot fi grupate sub termenul de atitudini. Atitudinile pe care oamenii le aduc la muncă vor determina dacă sunt potrivite pentru antreprenoriat sau nu. Conform cercetărilor, atitudinile specifice pe care le împărtășesc cei mai de succes antreprenori includ curajul, persistența, adaptabilitatea, curiozitatea, colaborarea, concentrarea viitoare, împlinirea de sine, dorința de a învăța și dorința de a acționa.
 • Concentrare – trăsătură cheie a unei mentalități antreprenoriale de succes. Capacitatea de a direcționa atenția, de a pune timp, energie și atenție către ceea ce va ajuta la construirea afacerii și la atenuarea oricărui lucru care o va împiedica.
 • Antreprenorii de succes: caută oportunități în care alții văd doar obstacole, se concentrează cu precizie asemănătoare laserului asupra obiectivului pe care doresc să-l atingă, fără a lăsa sfaturile negative ale altora să îi descurajeze, gestionează riscul și depășesc frica controlându-și concentrarea.
 • Strategia este esențială, dar ceea ce contează cu adevărat este dezvoltarea mentalității care vă va ajuta să vă transformați afacerea într-o întreprindere de milioane de lei.
 • Concentrați-vă mai întâi asupra mentalității și instruiți-vă psihologia pentru a crea și profita de oportunități, pentru a gestiona riscurile și pentru a persevera indiferent de ce, iar succesul dvs. antreprenorial este garantat.

Care sunt secretele mentalității antreprenorului?

 1. Se înțeleg pe ei înșiși, pe ceilalți și lumea din jurul lor. Antreprenorii lucrează constant pe ei înșiși. Acest lucru creează un proces de înțelegere profundă a cine sunt și a credinței lor în abilitățile și valoarea lor pentru ceilalți și lumea din jur. Acesta este ceea ce vă permite să deveniți un expert în zona aleasă. Dacă nu vă înțelegeți și nu vă prețuiți, puteți paria că nimeni altcineva nu vă va înțelege și nu vă va prețui. Cei care se înțeleg și se prețuiesc pe ei înșiși au o capacitate mai mare de a înțelege și de a-i prețui pe ceilalți. Acest set de abilități este atât de important atunci când căutați niveluri mai ridicate de succes.
 2. . Ei definesc în mod clar ce vor să facă. Oamenilor de succes le pasă de viața lor mai mult decât o persoană obișnuită.
  • Își acordă timp pentru a-și analiza viețile, pentru a privi cu atenție viziunea și scopul lor în viață
  • își pun viața pe hârtie, construiesc imagini mentale care să-i ghideze în călătoria lor. În timp ce majoritatea oamenilor o urmăresc, își pun misiunea vieții, viziunea și obiectivele de afaceri pe hârtie.
  • au imaginație. Își folosesc imaginația în minte și apoi își definesc viziunea și apoi merg la muncă. Zi si noapte!
 3. Își protejează și își acordă prioritate timpului. Antreprenorii de succes își protejează TIMPUL și îi acordă prioritate. Câți oameni știi că își planifică ziua înainte de a începe? Cel mai valoros atu pe care îl avem este timpul nostru. Este foarte important să ne planificăm zilele, săptămânile, lunile și anii.
 4.  Orientat spre rezultate – claritate extraordinară asupra rezultatului. Acordați-vă timp pentru a defini clar ce vreți să faceți. Gândiți-vă la ce vreți să realizați și de aici apare impulsul de a vedea sarcina până la rezultatul ei. Indiferent de obstacole, continuați.
 5. Luați în considerare faptele, nu iluziile. Majoritatea oamenilor iau deciziile despre viața și carierele lor din emoții și presupuneri. Antreprenorii de succes își bazează deciziile din gândirea bazată pe fapte. Antreprenorii de succes se străduiesc să ia decizii exacte înrădăcinate în fapte reale, nu în vise irealizabile.
 6. Oferiți valoare și servicii. Antreprenorii de succes știu că trebuie acordată valoare. Și oferind valoare, ei știu că valoarea trebuie returnată. Ei practică Legea Reciprocității. Ei știu cu siguranță că vor primi ceea ce dau.
 7. “Reînnoirea minții – cheia transformării și creșterii
  • Oamenii de succes rareori seamănă cu persoana care au fost cândva.
  • Se educă constant și dobândesc o experiență care îi va conduce către obiectivele dorite
  • Înțeleg cu adevărat importanța dobândirii unor seturi de abilități mai mari, care, la rândul lor, le conferă un impuls de încredere și o mai mare valoare de sine.
  • Trăiesc după cuvintele „reînnoirii minții”
 8. Succes prin asociere – „fii atent la cine stai în jur”
 9. Focus. Cel mai important atunci când vine vorba de succesul antreprenorial. Odată ce am descoperit posibilitățile de succes, ne dăm seama și de numeroasele oportunități care abundă. Oamenii de succes își dezvoltă capacitatea de concentrare pentru a-și maximiza resursele și forțeleAntreprenorii de succes nu fac aluzie niciodată la ceva ce le-ar fi putut face oricine., toate încercările pe care le au, le-au privit ca pe o binecuvântare de la care să învețe. Nu renunța niciodată la controlul vieții lor.
 10. Asumați-vă responsabilitatea personală
  • Antreprenorii de succes nu fac aluzie niciodată la ceva ce le-ar fi putut face oricine., toate încercările pe care le au, le-au privit ca pe o binecuvântare de la care să învețe. Nu renunța niciodată la controlul vieții lor.
 11. Recunoștință
  • Când vedeți viața și cariera în termeni de lipsă a ceea ce ați realizat, nu vă puteți conduce afacerea pe scara succesului, negativitatea îți împiedică progresul
  • Trebuie să-ți dai seama cât de bună e situația ta în comparație cu situația multor alții. Când ai această atitudine, nu mai suferi și nu te plângi de lucrurile mici.
  • Obiceiurile combinate cu flexibilitatea oferă o cale spre succes 

SECRETELE MENTALITĂȚII ANTREPRENORULUI

 • Succesul este fluid rigiditatea îi va sta în cale.
 • Dezvoltarea gândirii antreprenoriale este busola pentru a naviga în continuă schimbare a valurilor pe drumul către îndeplinirea obiectivelor de afaceri și financiare.
 • Fiți deschiși și flexibili în gândire, către o direcție precisă!

 

Spune ce crezi

Contact Us

Student Atreprenor

Aleea Mihail Sadoveanu nr.3
contact@studentantreprenor.ro